Hedef Kitleye Nasıl Ulaşabilirim ?

Aradığınız Müşteri Kitlesi Hangi Sosyal Medya Sitesinde?

Aradığınız müşteri kitlenizin hangi sosyal medya sitesinde olduğunu belirlemeden önce sosyal medya hedef kitlenizin belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle kitleniz ile hangi dili kullanacağınızı ve kitlenizi hangi içerikler ile etkileşime sokacağınızı belirlemeniz oldukça faydalı olacaktır. 

Hedef kitlenizi ayrıntılı olarak bilmeniz, ürününüz ile karşılaşmalarına yardımcı olacaktır. Bu sayede ürününüzün etkin bir şekilde pazarlanmasını, marka bilinirliğinin artmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle mevcut olan müşteri kitlenizin detaylarına bakmanız gerekmektedir. Hangi işler ile uğraşıyorlar, yaşları kaç, gelir düzeyleri nasıl, hangi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanıyor gibi sorulara cevap verebilmeniz sosyal medya platformlarında hedef kitlenizi belirlemenize yardımcı olacaktır. 

Ayrıca birden fazla çeşitte ürünleriniz var ise, farklı profil tipleri de ilgi alanınıza girecektir. Bu da pek çok sosyal medya platformunda yer almanıza ve hedef kitlenize göre bir dil oluşturmanıza neden olacaktır. Aradığınız müşteri kitlenizin hangi sosyal medya sitesinde olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz?

Anketler ile Hedef Kitlenizi Tanıyın

Anketler yaparak hedef kitlenizin en çok hangi sosyal medya hesabını kullandığını öğrenebilirsiniz. Anket içeriklerinde hangi sosyal medya hesaplarını sevdiklerini/kullandıklarını, ne tip içeriklerden hoşlandıklarını, hangi sosyal medya hesaplarını takip ettiklerini öğrenebilirsiniz.

Kitleniz ile ilgili bu bilgileri öğrendikten sonra aradığınız müşteri kitlenizin hangi sosyal medya sitesinde olduğunu çok daha kolay tanımlayabilirsiniz. Örneğin, son yıllarda eski nesillerin Facebook kullanımını artırdığını bilmek, yaş grubuna göre ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi tanıtmak adına son derece faydalı bir bilgi olacaktır. Bir başka örnek ise Twitter kullanımının gençler arasında çok daha fazla olmasıdır. Genç nesillere hitap etmesi ürün ve hizmetlerin alanı açısından son derece önemlidir. Instagram’ın da her kesimden, yaştan insana hitap etmesi ve onlar tarafından kullanılıyor olması pek çok marka için büyük bir avantajdır. Böylece hedef kitlenize çok daha kısa sürede ve hızlıca ulaşabilirsiniz.

Hedef Kitlenizi Tanımak Sosyal Medya Sitenizi Seçmeyi Sağlar

Aradığınız müşteri kitlenizin hangi sosyal medya sitesinde olduğunu belirlemek için hedef kitlenizi öğrenmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Kitlenizin nerede olduğunu bulmak, odaklanmanız gereken sosyal medya platformunu bulmanıza yardımcı olacaktır. 

Buna göre içeriklerinizi düzenlemeli, planlı bir şekilde paylaşım yapmalı ve gerekli ise birden çok sosyal medya hesabını eş zamanlı olarak yönetmelisiniz. İçeriklerinizin hangi platformda etkin olduğunu belirlemek, buna göre düzenlemeler yapmak, gerekli olduğu takdirde platformlara göre içerikleri ayarlamak son derece doğru bir adım olacaktır. 

Başarılı Bir Şekilde Sosyal Medya Hesabı Yönetmek

Aradığınız müşteri kitlenizin hangi sosyal medya sitesinde daha aktif olduğunu belirlemek, başarılı pazarlama kampanyaları ve stratejileri oluşturmada önemli bir adım olacaktır.

Ek olarak doğru sosyal medya sitelerine odaklanmış olmak marka bilinirliğini artırırken, çok daha fazla kişiye ulaşmayı ve ticari kazancı da beraberinde getirecektir. 

İçerik planlarınızı ayarlamanız, ürün tanıtımı yapmanız, pazarlama stratejileri geliştirmeniz iyi bir sosyal medya yönetiminde olmazsa olmaz kurallardandır. Bu nedenle gerekli çalışmaları ve de araştırmaları yapmak bu yönde ilerlemenizi hızlandıracaktır. 

Organik olarak geniş kitlelere ve takipçi sayısına ulaşan hesaplar, düzenli bir şekilde fotoğraf, hikaye, video vb. paylaşımları yapmaya devam ederek hem takipçilerinin devamlı olmasını hem de yeni müşterilerin dikkatini çekmeyi başarmasını sağlar. Bu nedenle etkileşimin iyi tutulması ve sistemli bir şekilde paylaşımlara devam edilmesi son derece önemlidir. Ek olarak viral olacak paylaşımları geliştirmek de çok daha fazla kişinin markanızı/hesabınızı fark etmesini sağlayacaktır. Bu nedenle yaratıcı çalışmalara ağırlık verilmesi tavsiye edilmektedir.